Vinresor

Att åka på en vinresa kan vara ett härligt sätt att bekanta sig med nya smaker men också kulturella upplevelser. En vinresa ökar inte bara kunskapen och vin, och förbättrar din smaklökar. En vinresa kan också ett ypperligt tillfälle att skaffa nya vänskapen.

BKWine är ett svenskt företag som arrangerar vinresor till Europas vindistrikt, såsom Frankrike, Italien, Portugal och Spanien. Bakom BKWine står Britt Karlsson som har över femton års erfarenhet av att arbeta med vin på olika sätt. Under vinreorna tillsammans med BKWine så träffar man vinbönder på plats och får ta del av deras erfarenhet. Gruppen som åker på en vinresa med BKWine är aldrig större än 18 personer och med på resan följer också tolk.

Sten.G.Svenhage AB arrangerar också vinresor till Frankrike, Italien, Tyskland och Sydafrika. Sten är utbildad Sommelier och har också två-betyg i Munskänkarna. Vidare är han en flitigt anlitas föredragshållareoch har flera gånger tävlat i ämnet Vinkunskap. På bussresorna kan maximalt 38 personer följa med. Dina Vingårdar, i samarbete med 3D Wines, arrangerar vinresor till Frankrike. Under vinrean får du lära dig mer om de olika vindistrikten av deras vinguider. Vinresorna med Dina Vingårdar riktar sig även till nybörjare. Under vinresan får du också lära dig mer om Frankrikes kultur, samt möjlighet att stifta nya bekantskaper.

Fjärdingen Resor & Nöjen arrangerar vinresor till Pfalz, såväl som Champagne och Mosel. Vinresans guider är Jan-Ove Ahlgren och Sven-Olof Hasselplan. De har arbetar som vinimportörer och har följaktligen stor kunskap i ämnet. Resorna som genomförs med buss, startar i Lidköping via Göteborg och Helsingborg. Vinkonsult Håkan Nilsson arrangerar vinresor. Ofta är de kombinerade med andra gastronomiska upplevelser. Med företaget Christers Resor kan du åka på vinresor till Frankrike, Italien, Spanien, Sydafrika och USA.

Språk och Kultur arrangerar vinresor till Argentina och Chile. Tillsammans med vinkännaren Gunnar Stahre, som varit bosatt i Chile i nio år, får man uppleva nya spännande smakupplevelser på plats.

Då det finns relativt många aktörer på marknaden som arbetar med vinresor kan det vara en god idé att jämföra utbudet innan man bokar en resa. Kontrollera också var någonstans i Sverige som resan startar. Det är även möjligt att åka ut på en vinresa på egen hand. Likväl kan det vara nyttigt att åka med en guide om man inte har så stora förkunskaper om vin. Men har man en hyfsad kännedom om vinsorter och druvor kan det innebära lite mer frihet att åka ut på en vinresa på egen hand.

Vin odlas på många olika ställen runt om i världen. Du kanske inte visste att man kan åka på vinresa till bland annat Hawaii, Japan, Mauritius och Påskön. Att åka ut på en vinresa ska vara njutningsfyllt. Se därför till att inte stressa. Om man bara åker mellan vingårdarna och korta stopp så riskerar man att missa mycket av det kringliggande som hör vinet till. En vinresa är en kulturell resa. Glöm inte heller att ta med tillräckligt med pengar. Risken finns ju onekligen att du kommer vilja att köpa med dig en och annan flaska.