Sparesor

Att åka på en sparesa är ett bra sätt att slappna av och samla nya krafter. Inte sällan är spaanläggningarna runt om i Sverige belägna på natursköna platser. Intresset för att åka på sparesor har ökat i Sverige under den senaste tiden. Det är vanligt att privatpersoner, såväl som företag, åker på sparesor. Men det går även att åka sparesor utanför Sverige. I Baltikum och Ryssland finns många spaanläggningar.

Då intresset för sparesor ökat, har detta fått till följd att utbudet av spaanläggningar också i sin tur ökat. Ägna således lite tid att hitta en sparesa till en anläggning som passar just dig och dina behov. En sparesa behöver nödvändigtvis inte bli så dyr. Vanligt är att man betalar extra om man vill ha någon speciell behandling som inte ingår i det ursprungliga priset. Även om en sparesa i mångt och mycket ska vara förknippat med rekreation och vila kan det vara bra att undersöka det eventuella nöjesutbudet om och kring den aktuella spaanläggningen. De företag som arbetar inom denna bransch har för länge sedan insett värdet av att koppla ihop olika aktiviteter, såsom kroppsbehandlingar, promenader, goda middagar och möjligheten att gå en golfrunda.

Lundsbrunn, som ligger mitt i den Västgötska landsbygden, är en kurort dit människor kommit sedan 1700-talet för att dricka ur ”hälsobrunnen” och finna harmoni i de vackra omgivningarna. Idag är Lundsbrunns Kurort en av Sveriges största konferensanläggningar med flera hotellbyggnader. Här finns en komplett spaanläggning, men också en förstklassig restaurang samt eget bageri. Vidare erbjuds spel på den närliggande golfbanan, samt andra trevliga aktiviteter.

InShape Travel är en resebyrå som hjälper att hitta bland annat sparesor. Med InShape Travel kan ges du möjligheten att följa med på en förstklassig sparesa till Toscana i Italien. På spaanläggningen kan man få flera olika typer av västerländsk, respektive orientalisk, massage. Vidare erbjuds varma bad men också skönhetsbehandlingar. Allt detta i en underbar inramning.

I finländska Nådendal finns en härlig spaanläggning. För att din sparesa ska bli så billig som möjligt så kan du ta någon av båtarna som trafikerar Stockholm/Åbo. Storhogna Högfjällshotell & Spa ligger i en underbar miljö med vildmarken och fjället, där du kan koppla bort vardagens stressade tillvaro. Storhogna Högfjällshotell & Spa erbjuder under din spavistelsen bland annat kroppsbehandlingar, ansiktsbehandlingar, spa pedikyr, massage och arombastu.

Om man står i begrepp att boka in en sparesa till en anläggningen som man aldrig tidigare besökt kan det vara ett gott råd att försöka komma i kontakt med någon som varit på anläggningen tidigare. Deras erfarenheter kan vara intressanta att ta del av. Man skiljer mellan dagsbehandlingar, spahotell och hälsocenter. En dagsbehandling innebär precis som det låter och riktar sig till dem som kanske inte har tid eller lust att åka på en längre sparesa.

Spahotell är en anläggning som först och främst är ett vanligt hotell, men som också insett värdet av att kunna erbjuda spabehandlingar till sina gäster. Vanligt är att spahotell lockar med så kallade weekendpaket. Hälsocenter ligger vanligtvis nära natursköna områden och har, förutom möjligheter till olika spabehandlingar, även badmöjligheter samt närhet till ytterligare fritidsaktiviteter. På ett hälsocenter finns det oftast en möjlighet att övernatta.