Solresor

Om man letar efter den perfekta solresan kan det vara en god idé att vara tidigt ute. De flesta researrangörer lägger ut solresorna flera månader innan. Men har du is i magen och är flexibel beträffande när solresan ska gå av stapeln, så kan du alltid chansa och försöka få tag i en sista minuten biljett.

Solresor är också namnet på är ett svensk charterbolag som har funnits 1989. Solresor har kontor i tre svenska städer; Göteborg, Malmö och Stockholm. Den första säsong arrangerade Solresor endast resor till Gran Canaria, men förra året, 2006, så reste cirka 150 000 svenskar med företaget till olika destinationer runt om i världen. Även reseföretaget KILROY travels arrangerar solresor. De hjälper dig också med att hitta ett boende under skolresan som passar just dig och dina behov. Sydresor Travelnet Group är ett annat reseföretag som erbjuder solresor till olika destinationer runt om i världen.

Med Ticket, som har cirka 90 resebutiker i Sverige och Norge, kan du boka solresor till alla världens hörn. Ticket har en försäkring som du kan teckna till vissa resmål som kan ge en pengarna tillbaka garanti. VingFlex är ett bra val för dig som vill åka på en skolresa men samtidigt ha mycket inflytande över resans utformning. Genom VingFlex kan du bestämma resans längd, hotell samt vilka upplevelser du vill ta del av på plats. Det finns också flera sajter på Internet som samlar information om olika reseföretag som arrangerar solresor till olika destinationer. Här kan du på ett enkelt sätt jämföra utbud och priser. Det är alltid ett gott råd att inte slå till på första bästa erbjudande, utan istället sondera terrängen efter ett bättre alternativ.

Innan du bokar en solresa ska du också höra med researrangören av vad som ingår i solresan. I de flesta fall kan researrangören hjälpa dig med att hitta en lämplig hyrbil på plats eller ordna med biljetter till något evenemang. Det finns också hemsidor på Internet där man kan läsa om resenärers tidigare erfarenheter av ett resebolag som arrangerar solresor. Deras upplevelser av resan kan ge en god fingervisning om vilken service som du kan tänkas få under resan.

När du bokar en solresa så är det ofta billigare att göra det över Internet. Detta eftersom det kostar reseföretaget pengar att ha personal som ombesörjer bokningarna via telefon. Kolla också upp vilka regler som gäller vid eventuell avbokning av en solresa. Alla stora reseföretag, som arrangerar solresor, har emellertid så väl utbyggda hemsidor att all den information som du kan tänkas vilja ta del av, beträffande resandevillkor, finns att hämta där.

Det finns många lagar som på ett eller annat sätt behandlar din vistelse utomlands. Dessa kan delas in i hälsa och sjukvård, boende och trafik. Hör alltid med din researrangör för att få en bild av vilka säkerhetskrav de exempelvis ställer på de hotell som de samarbetar med. Att ha en researrangör på en solresa som du vet värnar om din säkerhet gör att du lättare kan slappna av och njuta av ledigheten.