Sista minuten weekend

En sista minuten weekend resa är ett perfekt tillfälle att unna dig själv något extra. Att åka iväg över en weekend är ett bra sätt att slappna och ladda batterierna på nytt. Men för att man ska kunna åka iväg på en sista minuten weekend resa så krävs det ofta att man är flexibel beträffande resdagar. Svårast är det att hitta flygbiljetter runt veckoslutet. Därför är det bra om man kan resa iväg på en sista minuten weekend resa på en torsdag samt åka hem igen på en måndag.

Sista minuten weekend resor går ofta till europeiska storstäder, såsom Paris, Amsterdam, London och Rom. Det enklaste sättet att hålla sig à jour med biljettillgången på sista minuten weekend resor är att surfa in på de olika resebolagens hemsidor. Det är oftast också billigast, då reseföretaget slipper kostnaden för personal som tar emot bokningar via telefon. Men det innebär också att man snabbt måste bestämma sig för om man skall boka en resa eller inte. Likväl ska du alltid läsa på för att se exakt vad din sista minuten weekend resa innefattar. Kanske tycker du att du gjort ett klipp innan du inser att resan avgår från flygplats långt från din hemort, vilket gör att extra resekostnader tillkommer, som du kanske inte tänkt på. Alla stora resebolag har bra hemsidor där man kan hitta all den information man kan tänkas behöva ta del av innan man bokars en sista minuten weekend resa. Men skull du ha några frågor så ska du inte tveka att höra av dig till resebolaget. Det är alltid bättre att reda ut oklarheter innan än att göra det under sista minuten weekend resan.

När man letar efter en sista minuten weekend resa så ska man vara lite taktisk. Försök göra en uppskattning av hur lång restiden är under helgen, jämfört med hur lång tid man är på plats. Även om det kan tyckas vara fantastiskt att resa riktigt långt bort under en helg, så finns det alltid risk att man inte hinner med allt det man önskat. I vissa fall krävs det att man är två personer när man bokar en sista minuten weekendresa. Anledningen till detta kan vara att det i weekendresan ingår ett dubbelrum på hotell.

Det finns olika sajter på Internet som sammanställer olika typer av sista minuten weekend erbjudanden. En sådan sajt är Reseguiden. Här kan du söka på resmål och avresor, mellan vilka datum resan ska äga rum, samt restyp. Om du på förhand har bestämt dig för vilken destination som du vill hitta en sista minuten weekend resa till, så kan du med fördel köpa en guidebok och läsa in dig på området eller staden. Genom lite planering så kan man få ut mycket mer av resan än vad man annars skulle fått. Det finns också många forum på Internet där resenärer lägger ut reseberättelser och dylikt. Här kan du få tips och inspiration till din egen sista minuten weekend resa. När du åker på en sista minuten weekend resa så ska du se till att vara ordentlig försäkrad.