Bussresa

I Sverige finns det flera olika arrangörer av bussresor till spännande destinationer. Bromölla Buss AB arrangerar bussresor till bland annat Norge, Tyskland, Danmark, Kroatien, Tjeckien och Ryssland. Men företag erbjuder också bussresor till resmål inom Sverige. På företagets hemsida kan man läsa om vilka påstigningsplatser som finns. Brunossons Resor har arrangerat bussresor i 30 år. De erbjuder bussresor till flera olika intressanta destinationer runt om i Europa och Norden.

Buss Persson AB arrangerar bussresor till bland annat Tyskland. Erling Resor är ett annat företag som ordnar bussresor runt om i Europa. Men Erling Resor AB arrangerar också temaresor av olika slag. Det kan exempelvis vara singelresor, vandringsresor eller resor på temat öl. Gillstad Resor Söne AB arrangerar bussresor i Europa och Norden. Företaget har många år bakom sig i branschen vilket gör att bussresan på bästa sätt kan kombineras med logi, mat och övriga evenemang och sevärdheter på plats.

Hagestad Touring profilerar sig som det lilla bussreseföretaget med det stora utbudet. Med Hagestad Tourings bussresor kan man bland annat åka på julshopping i olika städer i Tyskland, åka Kroatien runt samt besöka det vackra Toscana. Hagestad Touring arrangerar också bussresor till diverse olika evenemang. Hyllinge Buss har en omfattande programkatalog som inkluderar bussresor till många platser runt om i Europa. Vidare har de spännande specialerbjudanden som bussresa till ölfestivalen i Bremen.

Nybergs Buss AB har arrangerat bussresor sedan 1983. Företaget erbjuder helhetslösningar när det gäller dagsresor såväl som längre resor ut i Europa. Nybergs Buss AB anordnar också bussresor till evenemang. Ramkvillabuss AB arrangerar resor till över 100 olika platser. Det kan vara alltifrån från shoppingturer och dagsresor till temaresor och längre resor i Norden, Europa men också Brasilien.

Ölvemarks Holiday är ett bussföretag som funnits i 23 år. De arrangerar ett stort antal bussresor till olika destinationer runt om i Europa. Ölvemarks Holiday vann i år, för sjätte året i rad, resebranschens utnämning Grand Travel Award.

Då det finns många företag runt om i Sverige som arrangerar bussresor ska du se till att jämföra pris och utbud hos några olika aktörer innan du beställer en bussresa. Kontrollera också i detalj vad som ingår i resan. Därmed slipper du eventuella obehagliga överraskningar under resans gång. Var noga att kontrollera var de olika bussresorna avgår från. En bussresa är vidare ett ypperligt tillfälle att också skaffa nya bekantskaper. En bussresa är ett enkelt och ofta bekvämt sätt att ta sig ut i Europa. Men man ska vara medveten om att det kan bli mycket stillasittande under en bussresa och att man gör bästa i att ta med sig färdlektyr, en bekväm sovkudde och förfriskningar.

För att läsa mer om allmänna villkor vid paketresor så kan du vända dig till Konsumentverket. Här finns information om avtalets utformning, hur betalningen ska ske och om hur man gör en korrekt avbeställning av en paketresa. Vidare finns här information om prisförändringar, om eventuella fel och brister, men också om reklamation. På Konsumentverkets hemsida kan du också läsa om vanliga frågor och svar när det gäller paketresor.