Billiga flygresor

Idag går det att hitta många billiga flygresor till olika destinationer runt om i världen. Genom att välja E-Ticket, vilket är en elektronisk biljett, så kan man komma ännu billigare undan. Detta eftersom man slipper att betala portkostnader. Din E-Ticket består av en bokningsreferens som skickas till din e-postadress. Det enda som du behöver ta med dig till flygplatsen är din bokningsreferens och ett giltigt pass. Om du letar efter billiga flygresor inrikes tur och retur så rekommenderas Seat24, TravelLink och Doodle. När det gäller billiga flygresor enkel resa så rekommenderas SuperSaver, TravelLink och Travelpartner.

Det går att hitta billiga flygresor till utlandet via TravelLink som har ett stort utbud av flygbolag. Billiga flygresor går också att hitta via MrJet, Travelpartner, Seat24, Supersaver, Flygvaruhuset, Doodle, BIG Travel, Travelstart, Resfeber, Ticket och Wegolo. Letar du efter billiga charterflyg och sista minuten resor så rekommenderas Resfeber, Ving och Ticket.

Då du är på jakt efter billiga flygresor så bör du vara ute i god tid. Stundom måste man boka flera månader innan resan för att få en billig flygresa. Under semestertider är det naturligtvis extra svårt att få tag på billiga flygresor. Om möjligt ska du försöka hitta avgångar mitt i veckan. De brukar i regel vara biligare än avgångar under helgen. För att få din flygresa så billig som möjligt så ska du försöka undvika mellanlandningar och byte av flygplan. Anledningen till detta är att en stor del av en billig flygbiljett består av skatter och start- och landningsavgifter.

Det billigaste sättet att flyga, med ett lågprisbolag, är att försöka åka med ett direktflyg till den aktuella destinationen. Detta eftersom en relativt stor del av flygpriset består av skatter, samt start- och landningsavgifter. Varje mellanlandning eller byte av flygplan kostar följaktligen extra. Ofta kan en flygresa tyckas vara billig när du läser annonsen. Men verklighet kan ibland vara en annan. För att undvika att missförstånd och tråkigheter uppstår så ska du läsa in dig för att försäkra dig om att du omfattas av det eventuella kampanjpriset.

Priset på en flygstol kan variera mycket på samma flygning. När du hittat en billig flygresa, och vet att datumen passar, så kan det vara ett gott råd att slå till direkt. Priset kan nämligen ändras mycket fort. Hittar du en billig flygresa är det bra om du bokar den själv direkt över Internet. Anledningen till detta är att personal är en stor kostnad för flygbolagen och pressar upp priserna.

När du bokar en billig flygresa ska du undersöka vilken typ av försäkring som gäller. Vanligt är att när man reser med lågprisbolag inte ersätts vid förseningar och inställda avgångar. När du bokar en billig flygresa genom ett lågprisföretag så kan du, vid behov, höra efter om de kan hjälpa dig med att hitta ett lämpligt hotell eller eventuell hyrbil. Vidare ska du kontrollera hur många kilo bagage som du får ta med dig under flygningen. Annars kan du bli tvungen att din betala extra och din billiga flygresa kanske inte längre bli så billig.